روخوانی چیست؟

چاپ

خداوند در قرآن کریم فرموده است: تا جایی که برای شما میسّر است، قرآن را تلاوت کنید. (مزمل/20)

در روایات اسلامی برای تعلیم و تعلم قرآن کریم سفارش زیادی شده است و برای آن اجر و پاداش فراوانی در نظر گرفته شده. و این امر، مسلمانان را بر آن داشته تا به عنوان یک فریضه الهی، قرآن را بیاموزند و به دیگران نیز آموزش دهند.

پیامبر اکرم صلی اله علیه و آله می فرمایند:

هیچ زن و مرد مومنی نیست، آزاده و برده، مگر اینکه خداوند بر او حق واجبی دارد که باید به اندازه توانش، قرآن را بیاموزد و در آن بیندیشد و نسبت به معارف و احکامش آگاهی پیدا کند.

رای آموزش قرآن در هر عصر و زمانی شیوه خاصی به کار گرفته می شود، و امروزه نیز با پیشرفت فنون آموزش با توجه به مشترکات زبان فارسی و عربی، روش های ساده ای جهت آموزش قرآن ارائه شده که هر کدام به نوبه ی خود دارای محاسنی می باشند.

در این آموزش، تلاش شده تا حرکات، علامت ها و قواعد روخوانی قرآن به صورت مختصر و ساده بیان گردد.

تعریف روخوانی قرآن کریم

عبارت است از تلفظ صحیح کلمات و آیات قرآن کریم از نظر کتابت و علامت گذاری.

در هر آموزش، موارد زیر آموزش داده شده است:


آن چه در قسمت تعریف، آموزش داده شده است.

 در این قسمت، عنوان درس به طور کامل و البته مختصر شرح داده شده است.


مثال های بیشتر برای یادگیری بهتر

 در این قسمت، تعدادی از نمونه های کلمه ای یا عبارتی جهت تبیین بهتر عنوان درس بیان شده است که بر آموزنده، لازم است به تکرار و تمرین دقیق این مثال ها بپردازد.


مثال های صوتی

در قسمت مثال های صوتی، همان مثال های قسمت قبل (نوشتاری) در قالب فایل صوتی و توسط یکی از قاریان ممتاز جامعه قرآنی کشور تلاوت شده که آموزنده می تواند با ملاحظه ی مثال های نوشته شده و همزمان تکرار آن ها همراه با صدای قاری، مطلب را به خوبی در ذهن خود جای دهد.


تمرین

در پایان هر درس، یک نمونه ی تمرین به صورت چهارگزینه ای ذکر گردیده است که آموزنده می تواند میزان یادگیری خود را از درس تعلیم داده شده، محک بزند .

 ان شاء اله که برای کلیه ی علاقه مندان عرصه یادگیری علوم قرآن کریم، مثمر ثمر قرار گیرد.

 منابع و مؤاخذ:

حلیة القرآن سطح 1 و 2 استاد علی اکبر موسوی بلده، روانخوانی و تجوید قرآن از علی حبیبی و محمدرضا شهیدی، سایت تنغیم، سایت تلاوت و تجارب نگارنده.

       یاحق