مدت زمان یادگیری فتوشاپ چقدر است؟
چطور فتوشاپ را سریع یاد بگیریم؟
با 6 روش طلایی برای یادگیری سریع فتوشاپ آشنا شوید!
آموختن فتوشاپ برای بسیاری از افراد به معنای دستیابی به فرصتهای شغلی ایدهآل است. طراحی گرافیکی و عکاسی از جمله حوزههایی هستند که با استفاده از این ابزار به اوج خلاقیت و تخصص میرسند. حتی توسعهدهندگان فرانتاند نیز اغلب نیاز دارند تا مهارتهای فتوشاپ را به منظور ارتقاء کیفیت کارهای خود بهبود بخشند. اما چگونه میتوان به طور کارآمد مهارتهای فتوشاپ را فرا گرفته و به سطح بالاتری از تسلط دست پیدا کرد؟ اگر به درستی با قدم اول در مسیر آموزش فتوشاپ شروع کنیم، میتوانیم در ادامه به سرعت به تسلط بر مفاهیم پیچیدهتر و مهارتهای پیشرفتهتر بپردازیم و در دنیای فتوشاپ تبدیل به کارشناسان ماهری شویم. در صورت علامندی به یادگیری فتوشاپ می توانید سری به دوره آموزش فتوشاپ جامع و پروژه محور آکادمی موشن کده بزنید.
1. در ابتدا مفاهیم اصلی طراحی گرافیکی را یاد بگیرید
یادگیری هنر طراحی گرافیک، امری پیچیده به نظر نمیرسد، اما به مرور زمان و تمرین فراوان نیاز دارد. بعد از کسب درست اصول ابتدایی، مرحله بعدی این است که به مفاهیم پیچیدهتری مانند استایلسازی، تبادل تناقضی رنگها، بهرهگیری از فضای خلاء، توزیع ریتمی و سایر اصول مهم دیگر بپردازید، زیرا نادیده گرفتن این مفاهیم میتواند به نتایج نامطلوب در کارهای شما منجر شود. اگر واقعبین باشیم، باید به شما بگوییم که شرکت در کلاسهای آموزشی مختص فتوشاپ تنها کافی نیست تا شما را به یک طراح گرافیک حرفهای تبدیل کند. به همین دلیل، توصیه ما این است که به خودتان چالش بدهید و اصول اساسی طراحی را به صورت خودآموز فرا بگیرید. منابع متعددی در اینترنت به صورت رایگان و یا با هزینه وجود دارند که به شما آموزش تفاوتهای ظریف و حیاتی در طراحی را ارائه میدهند. لازم به ذکر است که در این مرحله، نیازی به آشنایی کامل با نرمافزارهای طراحی ندارید. بهترین راه برای شروع یادگیری این مفاهیم، مراجعه به منابع آموزشی آنلاین است. سایتهایی مانند "hackdesign" و "Canva Design School" با سبکی ساده و قابل درک، این اصول را به شما آموزش خواهند داد.
2. در هر روز فقط روی یک ابزار متمرکز شوید
در کنار نوار ابزار افقی فتوشاپ، یک پالت ابزار در سمت چپ قرار دارد که باریک و طولانی است. این پالت حاوی ابزارهای مختلفی است که میتوانید از آنها برای ویرایش تصاویر استفاده کنید. اما توجه داشته باشید که بسیاری از ابزارها در این پالت پنهان هستند و تا زمانی که بر روی فلش کوچک کلیک کنید، نمایش داده نمیشوند. در کل، این پالت شامل 65 ابزار مختلف است که وظایف متنوعی از جمله انتخاب، برش، روتوش، نقاشی، و رسم را بر عهده دارند. برای شروع یادگیری بهترین راه این است که با یک ابزار آشنا شوید که پیشزمینه اولیهای از عملکرد آن دارید. همچنین، توصیه میشود در هر روز تنها با یک ابزار کار کنید تا بتوانید به طور کامل با عملکرد آن آشنا شوید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ابزارها و به دست آوردن منابع قویتر، میتوانید عباراتی مانند "آموزش ابزار جادویی فتوشاپ" به فارسی یا "tutorial magic wand tool Photoshop" به انگلیسی را جستجو کنید. همچنین، استفاده از راهنماهای غنی (Rich Tooltips) در فتوشاپ نیز میتواند به عنوان یک نقطه شروع مفید عمل کند. اگر در هر روز تنها با یک ابزار کار کنید، به راحتی از افزونگی اطلاعات جلوگیری خواهید کرد و به طور مداوم با ویژگیها و عملکردهای جدید آشنا خواهید شد. همچنین، میتوانید میانبرهای صفحهکلید مربوط به ابزارها را به خاطر بسپارید تا به راحتی به آنها دسترسی داشته باشید.
3. تمرکز خود را روی ریزمهارتهای فوتوشاپ معطوف کنید
در وبلاگ شرکت ادوبی آمده است: "نرمافزار تخصصی عکاسان ادوبی فتوشاپ، ابزاری قدرتمند برای ویرایش تصاویر میباشد. در طول این 21 سال، عکاسان از این ابزار برای روایت داستانها، ترسیم مناظر رویایی، انتقال افکار و مفاهیم از طریق تصاویر، و ایجاد اثرهای بصری متنوع استفاده کردهاند." آیا به این موضوع آگاه هستید که قابلیت ویرایش فیلم نیز در فتوشاپ وجود دارد؟ یا آیا اطلاع دارید که میتوانید با استفاده از این نرمافزار، تایپوگرافیهای بینظیری را ایجاد کنید؟ از طریق آن، میتوانید طراحیهای ایمیل، خبرنامههای HTML، یا حتی الگوهای برای تیشرتها را طراحی کنید. با یادگیری مهارتهای مرتبط با مدلهای سه بعدی، به راحتی میتوانید به دنبال فرصتهای شغلی گوناگونی بر اساس مهارتها و علاقههای خود بگردید.
4. کارهای متخصصان عکاسی را دنبال کنید
آسانترین روش برای یادگیری استفاده از فتوشاپ، درخواست کمک از یک متخصص است. در دنیای واقعی، یافتن یک مربی حرفهای ممکن است دشوار باشد، اما به مربیان مجازی توجه نکنید. ابتدا باید تصمیم بگیرید که در کدام زمینه میخواهید به تواناییها دست پیدا کنید. سپس به دنبال کارشناسان آنلاین در آن زمینه بگردید. به عنوان مثال، اگر قصد دارید نقاشی دیجیتالی را یاد بگیرید، به دنبال هنرمندانی باشید که در این حوزه تجربه دارند. اگر امکان مستقیم برقراری ارتباط با این افراد نیست، از مطالب و آموزشهایی که در وبلاگهایشان منتشر شده است، بهره ببرید. برخی از منابع آموزشی معتبر مثل وبلاگهای جولیان کاست و راسل بران میتوانند به شما کمک زیادی کنند.
5. مهارتهای خود را با انجام کارهای کوچک به چالش بکشید
شما قادرید به خلق یک ایده ممتاز در ذهنتان پرداخته و از مهارتهایی که در زمینه فتوشاپ به دست آوردهاید، به منظور ایجاد آثار هنری استفاده نمایید. وبسایتهای مشابه DesignCrowd میتوانند به شما در این زمینه همراهی کنند. هدف از این فعالیت تولید یک پروژه تجاری یا مسابقه نیست، بلکه تنها قصد دارید بررسی کنید آیا دارای توانایی مقابله با چالشهای بزرگ هستید یا خیر. بهعنوان نمونه، حذف پسزمینه از تصاویر مختلف و ترمیم تصاویر آسیبدیده میتوانند بهعنوان مراحل آغازین کار شما مفید باشند. ممکن است به عنوان یک شروعکننده احساس کنید که از نتیجههای کارتان راضی نیستید، اما این مشکلی نیست. این فقط شروعی است و میتوانید با تلاش و تمرین بهترینها را برای خودتان به ارمغان آورید. همچنین، به دنبال فرصتهای داوطلبانه آنلاین بگردید؛ زیرا پلتفرمهایی مانند OnlineVolunteering.org و Creatives Without Borders میتوانند در این زمینه به شما راهنمایی کنند.
6. یک چالش 30 روزه برای خود ترتیب دهید
چالش 30 روزه یک الگوی استاندارد میباشد که در اکثر زمینههای فناوری پیشنهاد میشود. این چالش، نسبت به دورههای طولانیتر مانند چند ماه یا یک سال، بهترین راهکار را ارائه میدهد. بعد از به پایان رساندن دوره آموزشی 30 روزه، میتوانید به خلاصهای از نکاتی که یاد گرفتهاید بپردازید. از طریق این چالشهای 30 روزه، میتوانید مهارتهای فوتوشاپ را نیز به دست آورید، اگرچه سایتهایی همچون Udemy یا 30-Day Bootcamp برای کاربران ایرانی به راحتی دسترسیپذیر نیستند. با این حال، اگر به دنبال یک دوره آموزشی رایگان هستید، Photoshop Essentials گزینه مناسبی است. این سایت آموزشی، با استفاده از ویدیوهای یوتیوب و فایلهای پیدیاف قابل دانلود، یک محیط مناسب برای یادگیری فراهم میکند. همچنین، بخش راهنمای یادگیری در Envato’s Tuts+ نیز منبعی بینظیر است که مجموعهای غنی از آموزشهای مفید را در اختیار شما قرار میدهد.
حتما بخوانید: ادوبی فتوشاپ چیست؟ [چه کاربردها+مزایایی دارد؟]
چرا باید فتوشاپ را یاد بگیریم؟
- تنوع کاربردها: ادوبی فتوشاپ برای مختلف صنایع و زمینهها از جمله طراحی گرافیکی، وبسایتسازی، عکاسی، هنر دیجیتال، تولید محتوا، تدوین تصاویر و... استفاده میشود. به عبارت دیگر، این نرمافزار به شما امکان میدهد در صنایع مختلف فعالیت کنید.
- ویرایش تصاویر با کیفیت بالا: فتوشاپ به شما ابزارهای پیشرفتهای میدهد که میتوانید با آنها تصاویر را به شکل دقیق و با کیفیت بالا ویرایش کنید. از تصحیح رنگ و نورپردازی تا حذف عناصر ناخواسته و ایجاد افکتهای ویژه، این ابزار امکانات بینظیری را در اختیار شما قرار میدهد.
- طراحی گرافیک و هنر دیجیتال: اگر به طراحی گرافیک، هنر دیجیتال یا ایجاد تصاویر خلاقانه علاقه دارید، یادگیری فتوشاپ ضروری است. با این نرمافزار میتوانید اثرات و منظرههای خیرهکنندهای ایجاد کنید و ایدههای خلاقانهتان را به واقعیت تبدیل کنید.
- مهارت حرفهای برای بازار کار: درخواستهای مرتبط با فتوشاپ در بازار کار بسیار رایج است. گرافیستها، عکاسان، طراحان و تولیدکنندگان محتوا اغلب نیاز دارند که تصاویر را ویرایش و بهینهسازی کنند. مسلط بودن به فتوشاپ میتواند به شما در یافتن فرصتهای شغلی بهتر کمک کند.
- امکانات پیچیده: از ویرایش تصاویر تا طراحی لوگوها و تصاویر تبلیغاتی، فتوشاپ ابزارهای پیچیدهتری نیز دارد که امکانات تخصصی را به شما میدهد. اگر به عنوان یک حرفهای تصاویر و گرافیکهای پیچیده را ایجاد یا ویرایش میکنید، یادگیری این ابزار ضروری است.