سبد (0)

مقدمه سیگنال ها و سیستم ها در متلب

در جهان مدرن ما، از هر دستگاهی یک سیگنال بیرون می آید. مثلا می توان موارد زیر را نام برد:

  • رادیو
  • تلویزیون
  • موبایل ها
  • جی پی اس ها
  • رادارها

این سیستم ها به ما امکان می دهند  تا با استفاده از پیام های ارتباطی، بتوانیم پروسه ها را مدیریت کنیم و سیگنال ها را حس کرده و اندازه گیری کنیم. در 65 سال گذشته، با ظهور ترانزیستورها در محاسبه گرهای دیجیتال، و اصول تئوری پردازش سیگنال دیجیتال،  گرایشی به سمت  پردازش دیجیتال داده ها ایجاد شد.این گرایش، نشان دهنده ی اهمیت پردازش سیگنال های  دیجیتال و آنالوگ است و بر اهمیت مدل سازی و طراحی سیستم هایی با قابلیت کار با سیگنال های مختلف تاکید می کند. 

 سال 1948، بعنوان سال پیشرفت های چشمگیر در زمینه های ارتباطات، کنترل و مهندسی پزشکی در نظر گرفته شد. درواقع در ماه ژوئن این سال، آزمایشگاه تلفن بل، اختراع ترانزیستور را اعلام نمود. در اواخر همان ماه، از یک کامپیوتر اولیه در دانشگاه منچستر انگلیس، بعنوان اولین کامپیوتر برنامه دار(stored-program) عملیاتی رونمایی شد. همچنین در آن سال، نتایج تئوری اساسی در این زمینه به انتشار رسید. و  پیشرفت های پردازش دیجیتال سیگنال با پیشرفت های الکترونیک و کامپیوتر دست به دست یکدیگر دادند. 

در سال 1965، Gordon Moore ، یکی از بنیان گذاران شرکت اینتل، پیش بینی کرد که ، تعداد ترانزیستورهای درون هر تراشه، هر دو سال یکبار، دو برابر خواهد شد. و شرکت اینتل، این سرعت را برای 4 دهه، حفظ نمود. این پیشرفت ها در زمینه ی الکترونیک دیجیتال و مهندسی کامپیوتر هستند که به ما امکان داده اند تا امروزه شاهد گسترش فناوری های دیجیتال باشیم. 

امروزه، نرم افزارها و سخت افزارهای دیجیتال، سیگنال های تلفن ها، گیرنده های تلوزیون های HD، رادیو های دیجیتال، رادارها و غیره را مورد پردازش قرار می دهند. واضح است که فناوری های دیجیتال آمده اند که بمانند. 

فراوانی الگوریتم ها برای پردازش دیجیتال سیگنال ها، و حضور فراگیر DSP ها و FPGA ها در هزاران دستگاه، باعث شده است که تئوری پردازش دیجیتال سیگنال  نه تنها برای مهندسان، بلکه برای تمامی کسانی که با داده های دیجیتال سروکار دارند، به یک ابزار ضروری تبدیل شود. این کتاب مقدمه ای بر تئوری سیگنال ها و سیستم ها است. 

 

تمامی محصولات و خدمات این وبسایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می‌باشند و فعالیت‌های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.
logo-samandehi مجوز نشر دیجیتال از وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداخت آنلاین -  بانک ملت معرفی بیاموز در شبکه سه