استفاده از اعداد مختلط در متلب
اعداد مختلط اعدادی هستند که دارای یک جزء حقیقی و یک جزء موهومی هستند. متلب برای مشخص کردن قسمت موهومی اعداد، از i و j استفاده می کند. بعنوان مثال هنگامی که می خواهیم ریشه ی دوم ماتریس [1, 2; 3, 4] را محاسبه کنیم، در خروجی اعداد موهومی را خواهیم داشت. برای امتحان کردن این موضوع، عبارت ad = [1, 2; 3, 4]^0.5 را تایپ کنید و کلید Enter را فشار دهید. نتیجه ی زیر حاصل خواهد شد:
یادآوری: در مثال بالا، عدد قرار گرفته در سطر اول و ستون اول، دارای مقدار حقیقی 0.5537 و مقدار موهومی 0.4644i است. مقدار i که بعد از عدد 0.4644 قرارگرفته است، به ما می فهماند که این یک عدد موهومی است. ثابت j نیز همین معنی را می دهد اما از آن در علوم الکترونیک استفاده می شود( زیرا i در الکترونیک مشخص کننده ی جریان است).
شما می توانید همانند کار کردن با دیگر اعداد، با اعداد موهومی نیز کار کنید. بعنوان مثال با تایپ کردن عبارت ae = ad^2، می توانید ماتریس ad را به توان 2 برسانید. پس عبارت ذکر شده را در متلب وارد کنید و کلید Enter را فشار دهید. نتیجه به صورت زیر خواهد بود:
حالا نیاز داریم تا یک فرمت مطلوب را به دست بیاوریم. بعنوان مثال اگر اکنون عبارت (af = int32(ad^2 را در متلب وارد کنید و کلید Enter را فشار دهید، نتیجه ی زیر حاصل خواهد شد:
تابع ()int32 کار تبدیل را برای ما انجام می دهد. اگر از تابع ()int32 در زمان نامناسبی استفاده شود، می تواند به داده ها آسیب وارد کند. بعنوان مثال اگر در متلب عبارت (ag = int32([1, 2; 3,4]^0.5 را وارد کنید و کلید Enter را فشار دهید، خواهید دید که نه تنها قسمت موهومی حذف می شود، بلکه قسمت کسری نیز از بین می رود و اعداد گرد می شوند. و خروجی شبیه به زیر خواهد شد:
متلب فرض را بر این می گذارد که شما از کارهایی که انجام می دهد، آگاهی کامل دارید، بنابراین هیچ پیغام خطایی را نمایش نمی دهد. دیگر توابع تبدیل داده ها عبارتند از:
- ()double
- ()single
- ()int8
- ()int32
- ()int64
- ()uint8
- ()uint16
- ()uint32
- ()uint64
- نوشته شده توسط احسان عباسی
- بازدید: 10594